18 Haziran 2020 Perşembe

  ÜSKÜDAR SELİMİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
 "CHİLDREN OF THE SAME SEA "     E TWİNNİNG PROJESİ
   SANAL SERGİSİDİR.


https://www.artsteps.com/view/5ecf72310f2ece55f8810409

https://www.artsteps.com/view/5ecf72310f2ece55f8810409












SELİMİYE  MTAL  PROJE İÇİNDEKİ  YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİMİZ

12 Haziran 2020 Cuma

End of project evaluation study


SEMTAL Project Final Evaluation Study
In the end of project evaluation activity; We used the web tool we worked on before. We benefited from translate for English. I asked them to briefly explain what they learned in this project. There were sentences in the project, in which part you worked, which included web tools and thought change on the issues of black sea and climate change. This is important for creating awareness of our project.

 FATMA  ONUR- GIDA TEKNOLOJİSİ

9 Haziran 2020 Salı

İnternet Güvenliği Kuralları

 E GÜVENLİK VE   PROJE KURALLARI


İnternet Güvenliği Kuralları ve Çevrimiçi Olarak Yapılmaması Gerekenler Top 10
19 yaşındaki New Hampshire’da kamu ofisi için çalışan İnternet güvenliği kurallarını zor yoldan takip etmenin önemi hakkında bilgi edindi. As Seacoast Çevrimiçi raporlar, rakibini geçmiş ilaç kullanımı müstehcen ve başvurulan vardı onun sosyal medya yayınları görüntüleri bulundu. Aynen böyle, siyasi kariyeri düştü ve kalkışta yandı. Ancak, ne yazık ki, dikkatsiz internet alışkanlıkları, çevrimiçi tanıştığı kişilerin ellerinde başkalarını dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve fiziksel zararlara maruz bıraktığı için tek değil. Mobil cihazlardan İnternete daha fazla kullanıcı girdiğinde, bu riskler hızla değişiyor ve büyüyor.
Uygulamalar çoğu insanın günlük çevrimiçi etkileşimlerinde, geleneksel web sitelerinden daha büyük görünmesine rağmen, bu temel İnternet güvenliği kurallarının değiştiği anlamına gelmez. Hacker'lar, kredi kartınıza ve banka bilgilerinize erişmek için kullanabilecekleri kişisel bilgiler için hala aranıyor.
Güvensiz gezinmek de başka tehditlere yol açabilir - utanç verici kişisel yorumlardan veya çevrimiçi olduklarında, silmek neredeyse imkansız olan, yapmak zorunda kalmayacağınız insanlarla karışmaktan imtiyazlı resimlerden.
Çevrimiçi ortamda (ve çevrimdışı) sorun yaşamamaktan kaçınmanıza yardımcı olmak için izlenecek en iyi 10 İnternet güvenlik kuralları:
1. Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun
Potansiyel işverenlerin veya müşterilerin kişisel ilişki durumunuzu veya ev adresinizi bilmeleri gerekmez. Uzmanlığınızı ve profesyonel geçmişinizi ve sizinle nasıl temasa geçeceğinizi bilmeleri gerekir. Kişisel bilgileri tamamen yabancılara bireysel olarak dağıtmazsınız - çevrimiçi olarak milyonlarca insana vermeyin.
2. Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun
Pazarlamacılar sizinle ilgili her şeyi bilmeyi çok seviyorlar ve korsanları da seviyorlar. Her ikisi de tarama ve sosyal medya kullanımınızdan çok şey öğrenebilir. Ancak bilgilerinizin sorumluluğunu alabilirsiniz. Lifehacker tarafından belirtildiği gibi , hem web tarayıcıları hem de mobil işletim sistemleri çevrimiçi gizliliğinizi korumak için ayarlara sahiptir. Facebook gibi belli başlı web sitelerinin gizlilik arttırıcı ayarları da mevcut. Bu ayarları bazen (kasten) bulmak zor, çünkü şirketler kişisel bilgilerinizi pazarlama değeri için istiyor. Bu gizlilik korumalarını etkinleştirdiğinizden ve etkin olduklarından emin olun.
3. Güvenli Tarama Uygulaması
Tehlikeli bir mahallede yürümeyi seçmezsiniz - çevrimiçi olarak tehlikeli mahalleleri ziyaret etmeyin. Siber suçlular yem olarak canlı içerik kullanırlar. İnsanların bazen şüpheli içeriklerden etkilendiğini ve onu ararken muhafızlarını susturabileceklerini biliyorlar. İnternet'in demimonde dikkatsiz bir tıklama kişisel veri açığa veya cihazınıza kötü amaçlı yazılım ile bulaşmasına neden olabilir, görmek zor tuzaklar ile doludur. Dürtüsüne karşı koyarak, bilgisayar korsanlarına bir şans bile vermiyorsun.
4. İnternet Bağlantınızın Güvenli Olduğundan Emin Olun. Güvenli VPN Bağlantısı Kullan
Halka açık bir yerde çevrimiçi olduğunuzda, örneğin halka açık bir Wi-Fi bağlantısı kullanarak, PCMag güvenliğini doğrudan kontrol edemediğinizi belirtir. Kurumsal siber güvenlik uzmanları, özel bir ağın dış dünyaya bağlandığı yerler olan “uç noktalar” hakkında endişelenmektedir. Güvenlik açığı bulunan uç nokta, yerel İnternet bağlantınızdır. Cihazınızın güvenli olduğundan emin olun ve şüpheniz olduğunda, banka hesap numaranız gibi bilgileri vermeden önce daha iyi bir süre bekleyin (yani, güvenli bir Wi-Fi şebekesine bağlanana kadar).
İnternet'te gezinme güvenliğinizi daha da artırmak için, güvenli VPN bağlantısı kullanın (sanal özel ağ). VPN, cihazınız ve İnternet sunucusu arasında, kimsenin takas ettiğiniz verileri izleyemediği veya erişemediği güvenli bir bağlantıya sahip olmanızı sağlar. VPN Nedir? Hakkında devamını oku
5. Ne İndirdiğinize Dikkat Edin
Siber suçluların en büyük amacı, sizi kötü amaçlı yazılım indirmeye aldatmaktır - kötü amaçlı yazılım taşıyan programları veya uygulamaları çalmak veya bilgi çalmaya çalışmaktır. Bu kötü amaçlı yazılım bir uygulama olarak gizlenebilir: popüler bir oyundan trafiği veya havayı kontrol eden herhangi bir şeye kadar. As PCWorld tavsiyelerde , Güvenmediğiniz bir siteden şüpheli bakmak veya gelen uygulamalar indirmek yoktur.
6. Güçlü Şifreler Seçin
Parolalar, tüm İnternet güvenlik yapısındaki en büyük zayıf noktalardan biridir, ancak şu anda onların çevresinde hiçbir yolu yoktur. Ve şifrelerdeki problem, insanların siber hırsızların tahmin etmesi kolay olan hatırlanması kolay olanları ("şifre" ve "123456" gibi) seçme eğiliminde olmalarıdır. Siber suçluların ortadan kaldırmak için daha zor olan güçlü şifreler seçin. Parola yöneticisi yazılımı, unutmamanız için birden çok şifreyi yönetmenize yardımcı olabilir. Güçlü bir parola benzersiz ve karmaşıktır - en az 15 karakter uzunluğunda, harfleri, sayıları ve özel karakterleri karıştırmak.
7. Güvenli Sitelerden Çevrimiçi Alışveriş Yapın
Ne zaman çevrimiçi bir satın alma işlemi gerçekleştirirseniz, kredi kartı veya banka hesap bilgilerini vermeniz gerekir - siber suçluların ellerinden gelenin en iyisini yapmaya istekli olduklarını. Bu bilgileri yalnızca güvenli, şifreli bağlantılar sağlayan sitelere sağlayın. As Boston Üniversitesi ile başlar o notlar, bir adresi bakarak güvenli siteleri de belirleyebilir : https (S açılımı güvenli ) yerine sadece http: Onlar da adres çubuğunun yanında bir asma kilit simgesiyle işaretlenebilir.
8. Ne Yayınladığınıza Dikkat Edin
İnternette bir silme anahtarı yok, çünkü New Hampshire'daki genç adayın öğrendiği gibi. Çevrimiçi yayınladığınız herhangi bir yorum veya görüntü sonsuza kadar çevrimiçi kalabilir, çünkü orijinali kaldırmak (örneğin Twitter'dan) diğer kişilerin yaptığı kopyaları kaldırmaz. Yapmamayı dilediğin bir sözleri "geri almak" için ya da partide aldığın utanç verici özçekimden kurtulmanın yolu yok. Annenizin veya potansiyel bir işverenin görmesini istemediğiniz hiçbir şeyi çevrimiçi yapmayın.
9. Kimlerle Çevrimiçi Bulunduğunuza Dikkat Edin
Çevrimiçi tanıştığınız kişiler her zaman oldukları gibi değildir. Aslında, gerçek bile olmayabilirler. As InfoWorld'ün raporları, sahte sosyal medya profilleri gafil Web kullanıcılarına rahat up hacker için popüler bir yoldur ve bunların siber cepler almak. Çevrimiçi sosyal yaşamınızda, kişisel sosyal yaşamınızdaki kadar dikkatli ve duyarlı olun.
10. Antivirüs Programınızı Güncel Tutun
İnternet güvenlik yazılımı her tehdide karşı koruma sağlayamaz, ancak çoğu zararlı yazılımı algılar ve temizler - güncel olduğundan emin olmalısınız. İşletim sisteminizin güncellemelerini ve kullandığınız uygulamalardaki güncellemeleri takip ettiğinizden emin olun. Hayati bir güvenlik katmanı sağlarlar.
Bu 10 temel İnternet güvenliği kuralını aklınızda bulundurun; dikkatsizce çevrimiçi ortamda gizlenen birçok kötü sürprizin önüne geçeceksiniz.
İnternet güvenliğinizi sağlayacak ürünler:
·         Kaspersky internet güvenliği
·         Kasperky Antivirus
İlgili Makaleler:
·         VPN Nedir?
  
a                    ARAŞTIRMA:  ASYA Ş.